Flammkuchen

oven
240 graden
bbq
250 graden
Ingrediënten

Deeg:

  • 500 gram bloem
  • 300 ml lauwwarm water
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 zakje gist (7 gram)
  • 1 tl suiker
  • 2 tl zout
  • (eventueel 1 tl knoflook granulaat en 1 tl chiliflakes)

Topping klassiek:

  • Crème fraiche
  • Gerookte spek reepjes
  • Rode uien
  • Parmezaanse kaas
Bereidingswijze
  • Strooi het gist bij het lauwwarme water.
  • Doe hier ook de suiker en de olijfolie bij en laar dit tien minuten staan.
  • Meng in een kom de bloem en het zout.
  • Giet hier het gistmengsel bij en roer door.
  • Kneed het, minimaal vijf minuten, tot een soepel geheel. (met de hand of met een mixer met deeghaken)
  • Dek de kom af met folie en laat dit, op een warme plek, 40 minuten rijzen.
  • Steek ondertussen de bbq aan, liefst met pizzasteen, en breng deze naar de 250 graden 
  • (of verwarm de oven naar 240 graden, liefst ook met de pizzasteen al in de oven)
  • Deel het deeg in drie bolletjes.
  • Pak een bolletje en dek de andere weer af.
  • Rol het bolletje, op een bebloemde werkbank, dun uit met een deegroller.
  • Besmeer de bodem met een flinke laag crème fraiche.
  • Beleg met de spekjes, dun gesneden rode ui en geraspte Parmezaanse kaas.
  • Bak af op de bbq, met gesloten deksel, in ongeveer 15 minuten
  • (of ongeveer 12 minuten in de voorverwarmde oven)
Smakelijk eten
Tip
  • Het deeg kan makkelijk worden ingevroren om later te gebruiken!
  • Beleg het deeg met je favoriete ingrediënten.

Geef een antwoord